Kiropraktikk og Hodepine & Migrene

Kiropraktikk og Hodepine & Migrene

Hva er Migrene?

Migrene er en invalidiserende type hodepine, vanligvis bankende eller pulserende i naturen og ledsaget av en rekke fysiske symptomer som kvalme eller visuelle symptomer kjent som en aura. De forekommer vanligvis på den ene siden av hodet (hemi-kranielt) og kan vare fra et par timer til noen dager.

Hva er årsaken til migrene?

Selv om den nøyaktige nevrologien til migrene ennå ikke er fullt ut forstått, har traumer i hode og nakke, som nakkesleng, blitt identifisert som medvirkende faktorer til migrene av ulik alvorlighetsgrad.

Traumer i hode og nakke kan føre til at ryggvirvlene i den øvre cervikale ryggraden sublukserer, og legger press på bløtvevsstrukturene og enda viktigere, nervesystemet. Press på nervesystemet vil påvirke og hemme nevrologiske signaler fra hjernen til kroppen og omvendt, noe som resulterer i varierende grad av nevrologiske symptomer som migrene.

Hvordan er kiropraktikk og migrene relatert til hverandre?

En subluksasjon i nakkeregionen har flere negative effekter på den nevrologiske balansen, blodtilførselen og cerebrospinalvæsken (CSV) som flyter inn og/eller ut av hjernen. Ved korrigeringer av feilstillinger i nakken kan integritenen av nakken gjenopprettes, som igjen endrer den nevrologiske kommunikasjonen mellom hjernen og kroppen, samt det hydrodynamiske (væske-bevegelse). Når nervesystemet er i balanse, kan hjernen tolke signalene som kommer fra kroppen på best mulig måte fjerne avfallstoffer som er produsert.

Les mer om migrene og hodepine & kiropraktikk i vår blogg

Hva sier våre klienter om oss:

nb_NO

Sliter du med plager eller ønsker å jobbe forebyggende?

Snakk med en av våre kiropraktorer for å se om kiropraktikk kan være løsningen for deg.

Book en telefonsamtale