Kiropraktikk og Artrose

Kiropraktikk og Artrose

Hva er Artrose?

Artrose, også bedre kjent som slitasje i ledd, er en kompanserende tilstand der brusken mellom leddene blir mindre. Dette skjer ofte grunnet mangel på normal funksjon i leddet. Kroppen kompenserer med å formere nytt benvev, som igjen minsker bevegelsen i leddet.

Hva er årsaken til Artrose?

Den vanligste formen for Artrose er mangel på funksjon i et ledd, som igjen fører til at kroppen kompenserer og tilpasser seg så godt det lar seg gjøre for å stabilisere og unngå skade. Hvorfor noen mennesker har mer Artrose enn andre henger gjerne sammen med livsstil og yrke.

Hvordan er Artrose og Kiropraktikk relatert til hverandre?

En subluksasjon i ryggsøylen har flere negative effekter på den generelle funksjonen av leddene i ryggen vår. Ved korrigeringer av feilstillinger i ryggsøylen kan integriteten av leddene gjenopprettes, som igjen endrer den nevrologiske kommunikasjonen mellom hjernen og kroppen. Når nervesystemet er i balanse, kan hjernen tolke signalene som kommer fra kroppen på best mulig måte. Når funksjonen i leddene gjenopprettes kan utviklingen av artrose bremse opp og leddene fungere mer som normalt.

Les mer om Artrose & Kiropraktikk i vår blogg

Hva sier våre klienter om oss:

nb_NO

Sliter du med plager eller ønsker å jobbe forebyggende?

Snakk med en av våre kiropraktorer for å se om kiropraktikk kan være løsningen for deg.

Book en telefonsamtale